Egy hongkongi képviselő szerint a kung-fu filmek igazolják, miért kell erőszakosan fellépni a tüntető diákokkal szemben

külföld
2014 október 16., 19:46
comments 29

Egy hongkongi képviselő, aki a kínai kormány pártját fogja, a beszámolók szerint nemrég meglepő érvvel állt elő, amikor az került szóba, miért kell a rendőrségnek erőszakkal felszámolnia az Esernyős forradalom néven futó demokráciapárti diáktüntetéseket.

photo_camera (AARON TAM / AFP)

Leung Che-cheung állítólag arról beszélt a képviselőtársainak, hogy a diákok által a könnygáz ellen bevetett esernyők könnyedén támadó fegyverré alakítható. És hogy ez mennyire így van, azt filmművészeti idézetekkel támasztotta alá, a kínai népi hősnek számító Wong Fei-hut például több filmben is esernyő segítségével harcolva ábrázolták, többek között Jet Li is.

De a képviselő szerint hiába mindez, egyes politikustársai egyszerűen semmit nem tanultak a történelemből.

Mármint ebből a történelemből:

(via Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.