Hiába kérte az RTL Klub Rogán Antalt, hogy mutassa meg a NAV-vizsgálat papírjait

POLITIKA
2014 október 16., 18:32
comments 160

Csütörtök esti híradójában is foglalkozott a kereskedelmi tévé Rogán Antal vagyongyarapodásával, pontosabban az azt Rogán szerint lezáró NAV-vizsgálattal.

Rogán vagyon-, és ingatlangyarapodása április óta téma, ekkor kellett a Fidesz frakcióvezetőjének többször is módosítania a vagyonnyilatkozatát, mert kiderült hogy a korábban beírtnál nagyobb tulajdonrészben birtokolja folyamatosan növekvő méretű lakását.

Akkor lett ellenzéki képviselőknek gyanús az is, hogy mintha Rogánék havi kiadásai meghaladnák azt, amit a frakcióvezető saját bevallása szerint keres.

Rogán ekkor közölte, hogy vagyonosódási vizsgálatot kér maga ellen, és vasárnapi elmondása szerint 30-40 nap alatt mindent sikerült is igazolnia a NAV felé.

De az RTL Klub híradója megkérdezett egy adószakértőt, aki szerint Rogán ellen nem is vagyonosodási eljárás folyt. Egyrészt mert ilyen senki nem is kérhet maga ellen, másrészt mert ezt nem zárják le harminc nap alatt. Angyal József szerint a harmincnapos menetidő arra utal, hogy adókötelezettségi eljárás folyhatott Rogán ellen, ami egy formai ellenőrzés, ami során az adózónál lévő iratokat ellenőrzik.

De ebben az ellenőrzési formában nem lehet megállapítani adóhiányt.

- mondta el a szakértő. A csatorna megkereste a NAV-ot is, de onnan adótitokra hivatkozva nem kaptak választ arra a kérdésükre, hogy milyen vizsgálat folyt Rogán ellen. Keresték Rogán Antalt is, aki írásban mindössze annyit válaszolt, hogy az adóhivatal részletesen megvizsgálta a lakásvásárlást és minden kapcsolódó dokumentumot, minden forint eredetéről pedig igazolást kértek, ezeket pedig Rogán benyújtotta. Adófizetői kötelezettséget a NAV nem állapított meg.

Az RTL Klub teljes riportját itt lehet megnézni:

 

 

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.