Kaliforniában téglát dobnak a WC tartályba, de nem akármilyet

Tombol a szárazság Kaliforniában. A víztározók sosem látott, alacsony szinten állnak, a házak előtti csodás zöld gyepet csak korlátozottan lehet locsolni. Az erről szóló híradások simán beférnének a Mad Max nyitó képsoraiba. Szóval komoly a helyzet.

Takarékoskodniuk kell, és erre több kampány is felhívja a figyelmet. Azonban mind közül eddig ez a leghülyébb.

Ha minden kaliforniai dobna egy téglát a WC tartályba, akkor ezzel 67 millió gallon (253 622 600 liter) vizet spórolnának meg naponta. Legalábbis ezt állítják a Drop-A-Brick mozgalom indítói. Viszont nem holmi hétköznapi téglára gondolnak, hanem a saját, általuk gyártott, környezetbarát eszközre.

A Drop-A-Brick mérgező anyagoktól mentes gumiból készült, használat előtt fel kell tölteni hidrozselével, hogy megfelelő tömeggel a tartály aljára süllyedjen, és ezzel csökkentse annak méretét.

Felmerül a gondolat, hogy mégis jobb lenne egy hagyományos tégla? Vagy egy marék kavics, de a készítők ezt nem ajánlják. Veszélyes, problémákat okozhat, eltörhet, eltörheti a tartályt, és ez a gumitégla amúgy is kényelmesebben elhelyezhető a furcsább formájú tartályokban is.

Zseniális cucc. Darabja 15 dollár.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.