Munkába sem állt, máris lemondott a polgármester

Vasárnap választották meg, de már nem a Vas megyei Borgáta polgármestere Gőcze Zsanett. A lemondását nem indokolta, de az MTI megpróbálta összerakni, mi történhetett. A polgármesteri székért ketten indultak, mindketten függetelenek. A 147 szavazatból 96 ment Gőczére, 51 szavazatot kapott Komlósi Tamás.

A vesztes Komlósi Tamás megfellebbezte a végeredményt, mert a választást megelőző hónapokban tömegesen jelentkeztek be Borgátára, a településhez tatozó Borgáta-fürdőre, állandó lakosként olyan magyar és külföldi üdülőtulajdonosok, akik korábban nem voltak a község lakói. A területi választási bizottság elutasította a panaszt, mert időben jelentkeztek be az új lakók.

A megválasztott négytagú képviselő-testületbe három olyan képviselő került be, aki nemrég jelentkezett be Borgátára - erősítette meg a jegyző.

Hogy aztán miért mondott le mégis a polgármester? A megyei napilap megkeresésére sem indokolta lemondását, de annyit megjegyzett: "a megválasztott képviselők nagy része a falu lakói számára sajnos ismeretlen".

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.