Szijjártó: Amerika mutasson bizonyítékokat a korrupcióra

POLITIKA
2014 október 17., 17:07
comments 697

Szijjártó Péter reagált arra, hogy Amerika többek közti kitiltotta az országból Habony Árpádot és néhány NAV-vezetőt. A magyar külügyminiszter azt várja az amerikai kormánytól, hogy

bocsássa a magyar fél rendelkezésére azokat a hiteles információkat, amelyek alapján megfogalmazta korrupciógyanúját. Ha ezt nem teszik meg, akkor az amerikai kormány ezt nem teszi meg, magára vonja annak a gyanúját, hogy csak befolyást akar gyakorolni bizonyos ügyekben.

Szijjártó szerint az Egyesült Államok budapesti követsége mostanáig nem közölte a pontos listát, hogy kik is azok a magyar állampolgárok, akikkel szemben beutazási korlátozást vezettek be. A külügyminiszter elismerte, hogy rendszeresen konzultál a minisztérium és a követség, az egyik ilyen beszélgetésen az ideiglenes ügyvívó jelezte, hogy egyes magyar állampolgárokkal szemben ezen módon fognak fellépni. A magyar külügyminisztérium hivatalos jegyzéket küldött az követségnek, hogy bocsássák rendelkezésre a hiteles információkat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.