Egy vasárnapot kapott a Költségvetési Tanács az ezeroldalas költségvetés véleményezésére (Frissítés: mégsem!)

2014 október 20., hétfő 8:46
109

Szombaton már döntött a kormány a jövő évi költségvetésről, amiről egyébként a leginkább csak annyit lehet tudni, hogy valahogyan újabb pénzeket fognak kivenni a szociális ellátórendszerből, de a kormány az "elszámoltatás költségvetéseként" fogja promózni. De lesz talán más is:

  • változtatások az egészségügyben és az oktatásban
  • kevesebb pénz okmányirodákra és kormányablakokra
  • honvédelmi kiadások emelése

Orbán Viktor a vasárnapi kampányértékelőn megígérte, hogy hétfőn be is nyújtják a javaslatot. Azt nem tudni, hogy pontosan mikor, szóval éghetnek az F5-ök a Parlament honlapján.

Viszont ez a menetrend azt is jelenti, hogy – az egyébként eléggé kiüresített – Költségvetési Tanácsnak egyetlen vasárnapja volt a szokás szerint nagyjából ezeroldalas dokumentum végigolvasására és véleményezésére. Kovács Árpádot, Domokos Lászlót és Matolcsy Györgyöt nehéz lenne irigyelni, hogy így telt a napfényes vasárnapjuk.

Frissítés:

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében pontosította az Orbán által elmondottakat. Eszerint valójában ma csak a Költségvetési Tanácsnak nyújtják be a költségvetési törvényt, a nyilvánosság pedig majd valamikor október 31.-ig ismerheti meg a szöveget, miután benyújtották azt a Parlamentnek – ami értelemszerűen nem ma lesz ezek szerint.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt