Nem lesz új választás a XV. kerületben

POLITIKA
2014 október 20., 19:22
comments 47

A Fővárosi Választási Bizottság esti, nem jogerős döntése értelmében. Ugyanis a benyújtott bizonyítékok nem támasztják alá a vélt jogsértést, azt, hogy a DK polgármesterjelöltje, Hajdu László megtévesztette a választókat. A testület ezzel 8:1 arányban megváltoztatta a helyi választási bizottság (hvb) elsőfokú döntését, így november 9-én nem kell megismételni a polgármester-választást. Az FVB határozata nem jogerős, 3 napig lehet a Fővárosi Ítélőtáblához felülvizsgálati kérelemmel.

A hvb csütörtökön döntött úgy, hogy meg kell ismételni a XV. kerületi polgármester-választást és két egyéni képviselői választást is, mert szerintük a DK megtévesztette a választókat azzal, hogy jelöltjüket, Hajdu Lászlót a baloldali pártok közös jelöltjeként tüntette fel több internetes oldalon, miközben csak a DK indította. A DK pénteken fellebbezett a hvb döntése ellen, így került az ügy az FVB elé.

Az FVB sorra vette a benyújtott bizonyítékokat, egy részüket elkésettnek találta, másokról pedig azt állapította meg, hogy nem követtek el velük jogsértést, tehát nem vezették félre a választókat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.