A magyar parlament alelnökének társaságában vádolták Iránban terrorizmus terjesztésével az Egyesült Államokat

Miközben Szijjártó Péter éppen megérkezik Washingtonba, a fideszes képviselők pedig hétfőn nem győzték hangsúlyozni, hogy nincsen nagyobb barátunk az éppen korrupciós botrányt robbantó Egyesült Államoknál, a világ más pontjain is gördülékenyen forognak a magyar diplomácia fogaskerekei. A magyar országgyűlés alelnöke, a Fidesz-KDNP színeiben képviselőnek választott Latorcai János például Teheránban járt, ahol az iráni külügyi bizottság vezetőjével, Alaeddin Boroujerdivel tárgyalt.

Megbeszélésükről és az azután tartott közös sajtótájékoztatóról az iráni hírügynökség számolt be, itt a legfontosabbnak azt tartották kiemelni, hogy az iráni politikus elmondta:

Rossz és logikátlan lépések, amiket az Egyesült Államok és helyi szövetségesei hoztak, okozták a terrorizmus terjedését és az instabilitást az egész Közel-Keleten, és ez változtatta a terrorizmust egy globális aggodalom tárgyává.

Az iráni politikus beszélt arról is, hogy országa elkötelezett a terrorizmus elleni harcban, a magyarokkal való viszonyról pedig elmondta, hogy a két ország hatalmas lehetőség előtt áll politikai, gazdasági és kulturális téren is.

Az iráni hírügynökség beszámolója szerint Latorcai arról beszélt, hogy Budapest elkötelezett, hogy erősítse kapcsolatait a keleti országokkal, Iránnal pedig különösen. A hírügynökség beszámolójának utolsó bekezdésében pedig elmagyarázzák, hogy földrajzilag hol is helyezkedik el Magyarország.

A magyar kormány honlapjára a találkozó híre nem került fel, oda csak annyi fért be Latorcai iráni útjáról, hogy a nagykövetségen egy tiszti keresztet adott át Varga Sinai Gizella Iránban élő festőművésznek.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.