Emelt szintű érettségi lehet az alap felvételi követelmény bármelyik felsőoktatási intézménybe

oktatás
2014 október 21., 15:12
comments 19

Palkovics László államtitkár a Felsőoktatási Kerekasztal után jelentette be a lehetséges változásokat. Nem szüntetnek meg intézményt, de a párhuzamosan működő szakokat összevonják, pénzt sem vonnak el, de az egyetemek saját bevételeit növelni kell. Létrejöhet a közösségi főiskola forma, amit cégek, önkormányzatok vagy egyházak üzemeltetnének. 2016-tól 300 pont alatt sehová sem lehet majd felvételt nyerni és kötelező lesz egy tárgyból az emelt szintű érettségi is. (MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.