MSZP: Pintér Sándor vizsgáltassa ki, hogy nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső állami vezetők érintettek-e a kitiltásban

Az MSZP arra szólította fel Pintér Sándor belügyminisztert, utasítsa az Alkotmányvédelmi Hivatalt, hogy vizsgálja ki: a központi államigazgatási szervek nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső vezetői, illetve vezető beosztású munkatársai érintettek-e az amerikai beutazási tilalomban – közölte Molnár Zsolt, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke és Harangozó Tamás, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke.

Mint írták ez a lépés a nemzetbiztonsági fenyegetés elhárítása érdekében megkerülhetetlen, az ügy a nemzetbiztonságra, a külkapcsolatokra is súlyos veszélyt jelent. Továbbra is követelik, hogy kormányfőként és a Fidesz elnökeként Orbán Viktor maga is vállalja a felelősséget a kialakult helyzetért. A két politikus azt is írta, hogy a kockázatok a kormányt kevésbé érdeklik, a nemzetbiztonsági bizottságban a Miniszterelnökséget vezető miniszter nem tudott választ adni arra a kérdésre, hogy a NAV vezetői érintettek-e a botrányban. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.