Olyan szinten érti félre a világot a magyar külügy, hogy nyugati diplomaták előtt páváznak a civilek elleni jelentés angol változatával

POLITIKA
2014 október 24., 13:46
comments 193

Mert mire legyen büszke a magyar kormány, ha nem arra, hogy pár tucat civil aktivistát próbál megfélemlíteni? Erről nyugati szövetségeseinknek is tudnia kell! Mintha valaki attól félne,  hogy mikor Amerikában legközelebb a demokráciát fenyegető rákról beszél egy tisztviselő, akkor mi kimaradunk a felsorolásból.

"The Ministry of Foregin Affairs and Trade in Hungary (...) has the honor to communicate the following regading the results of the extraordinary audit preformed by the Government Control Office concerning the institutional system of (...) the Norwegian Financial Mechanism."

Szóval

igazi megtiszteltetés

a külügynek, hogy a diplomaták elé tárhatja a civilekről szóló KEHI vizsgálat eredményét.

"For your kind information, the Ministry has the honor, to send enclosed the complete investigatory documetation prepared by the Government Control Office"

Megint a minisztérium számára megtiszteltetés, hogy csatolhatja a teljes KEHI vizsgálati anyagot. És tényleg ott van október 15-i dátummal a teljes angol nyelvű változat, ami ezek szerint egy napon készült el a magyarral, egy héttel azelőtt, hogy hivatalosan nyilvánosságra hozták volna a megállapításokat.

note

Első ránézésre nincs különbség a magyar és az angol verzió között, ugyanazokat a koncepciózus állításokat sorolják különösebb bizonyítékok nélkül.

Mert a Budapesten működő követségeken kivétel nélkül olyan kaliberű figurák ülnek, mint mondjuk a CÖF vezetésében, akiknek teljesen mindegy, hogy mit ír a kormány, boldogan kajálják be. Vagy a Külügyminisztériumban úgy érzik, hogy ezzel az alapos anyaggal majd meggyőzik szövetségeseinket.

Valaki szólhatna, hogy Magyarország nem azért van szívatóágon nyugaton, mert ott nem tudják, hogy mit csinál a kormány, hanem azért, mert igen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.