Lehugyozta, és széttörte a tízparancsolatot

vallás
2014 október 25., 16:42

Csütörtök este egy oklahomai sátánista nem bírta tovább, és a saját kezébe vette az igazságszolgáltatást (vagyis annak az ellentétét – ha van olyan –, hiszen sátánista). A férfi a városháza előtt álló kőből faragott tízparancsolat-szobron átment az autójával.

micimackó sátán

A KOCO-TV szerint a 29 éves Michael Tate Reed Jr. „homályosan megfenyegette” az Oklahoma City-i Szövetségi Épületet, a hivatalnokoknak azt állítva: „A Sátán mondta, hogy tegyem meg.” A férfit letartóztatták.

A Secret Service azt mondta, hogy Reedet akkor kapták el, amikor lehugyozta a tízparancsolatot. Egyébként azzal fenyegetőzött, hogy leköpi Obama portréját, illetve hogy meg is öli az amerikai elnököt. A férfinak most az elmeállapotát vizsgálják a hatóságok.

Oklahomában egyébként a sátánisták, pontosabban a Satanic Temple hívei szobrot akartak állítani Baphometnek a tízparancsolat mellett. Mint mondták, azzal, hogy a két szobor sértetlenül állhat egymás mellett, a szólás- és vallásszabadság diadala előtt tisztelegnének. (Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.