Hivatalos: egy finn humorista a világ legviccesebb embere!

vicc
2014 október 28., 08:21
comments 27

Egy finn humorista, Ismo Leikola nyerte a Világ legviccesebb embere (Funniest Person in the World) versenyt, amit első alkalommal rendeztek meg; a győztes a bolygó nemzetközi pénzügyi problémáira adott tökéletes megoldásával nyűgözte le a szavazóközönséget az egyesült államokbeli megmérettetésen – írja az MTI az AP-re hivatkozva.

photo_camera Fotó: metatron1 / Callback Comedy Club / Wikipedia

„Az országok nem egymásnak tartoznak pénzzel, az országok a bankoknak tartoznak pénzzel. Márpedig, ha az országok a bankoknak tartoznak, akkor bizony hülyék, ha fizetnek. Úgy értem, egy országnak hadserege van. Egy banknak négy pénztárosa és egy takarítónője.”

És ez a fergeteges fideszes poén még csak a verseny múlt heti középdöntőjében, a hollywoodi Laugh Factory klubban hangzott el, ahol Ismo Leikolának sikerült a legjobban megnevettetni a közönséget.

A finn humorista végül a múlt pénteki döntőben is diadalmaskodott, és maga mögé utasította a négy másik finalistát az interneten és a felhasználók szavazatai alapján. Őt egy pakisztáni, egy francia, egy Egyesült Arab Emírségek-beli és egy spanyol komikus követi a világ legviccesebb embereinek rangsorában. Leikola 10 ezer dollárt (2,4 millió forintot) és amerikai turnét nyert. Ezzel a produkcióval:

Lehet ugyan vitatkozni, hogy ez nem is olyan vicces, de hát most már papírja van róla, hogy a legviccesebb ember a világon, úgyhogy én senkinek a helyében nem járatnám le magam holmi irigy vagdalkozással, hiszen Leikola hivatalosan is a világ legviccesebb embere lett.

Aki például ebben a számában nem érti a poént, az tényleg egy Savanyú Jóska:

Vagy ebben:

Ezt a szintén zseniális darabot pedig csak a finom irónia miatt mutatom:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.