Hol a bürokráciacsökkentés? Majd jövőre

gazdaság
2014 október 30., 15:08

Beharangozták a kormány részéről, hogy idén aztán már tényleg csökkenni fog az a szörnyű bürokrácia. A költségvetésből semmi ilyesmire utaló dolog nem olvasható ki.

A bürokráciacsökkentés menetére a Kormány által felkért Államreform bizottság fog javaslatot tenni.

– ez a baljós kulcsmondat, és az, hogy majd 2016-tól talán lesznek változások is az illetékekkel, bírságokkal és felesleges szabályokkal kapcsolatban. Idén egyébként növekedni fog a kormányablakok száma, a jövőre meginduló közszolgálati életpályamodell pedig vélhetően béremelésekkel járhat majd. Ennyit a hatékonyabb államról.

"Általános közösségi szolgáltatásokra" egyébként arányaiban többet fog költeni az állam: az összes kiadás 10,5 százaléka helyett 11,6 százalékát.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.