A Századvég szerint nem igaz, hogy pénzmosoda volnának csupán

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. nehezményezi mindazt, amit Mellár Tamás, a cég egyik alapítója a Népszabadságnak mondott.

Azt írják közleményükben, hogy „nem felel meg a valóságnak az az állítás, hogy

»[A]z egész műhely csak egy pénzmosoda. Jöttek a megrendelések a minisztériumoktól, hogy csináljunk ilyen kutatást, meg olyant, én meg kutatási igazgatóként azt mondtam, hogy nem tudjuk megcsinálni, mert ehhez nem értünk. Ne törődj vele, mondták, akkor is meg kell csinálni, valamit kaparjatok össze, aztán majd úgyis ki fogják fizetni. Akkor döbbentem rá, hogy én csak aláírni kellettem. A minisztérium utalja a pénzt, én aláírom, sa miniszterelnök tanácsadói fölveszik nálunk a nagy pénzt, miközben nem végeznek érdemi munkát. Azért kapnak nálunk pénzt, merthogy tanácsadóként nem tudták őket kifizetni. Azóta az összes ember, akit én vittem a Századvéghez, eljött onnan, mert látták, hogy nincs szükség igazi szakmai munkára.«”

A Századvég kommunikációs igazgatója, Keresztesi Péter szerint

a valóság ezzel szemben az, hogy

„a Századvég Gazdaságkutató Zrt. minden esetben a jogszabályoknak és a szerződéses kötelezettségeinek megfelelően végzi a munkáját”.

Keresztesi szerint Mellár 2010. május 12. és 2011. március 31. között dolgozott a Századvégnél, „a Századvég Gazdaságkutató Zrt. ebben az időszakban egyetlen minisztérium részéről sem rendelkezett megbízással”. Ezért „a fenti hazugságot a leghatározottabban visszautasítja”, Mellár ellen pedig „haladéktalanul polgári peres eljárást indít”.