Erre járó macskáknak játszottuk le Orbán Viktor reggeli rádióinterjúját

ÁLLAT
2014 október 31., 10:11
comments 56

A miniszterelnök reggel a Kossuth rádiónak adott interjút. Ebben jelentette meg, hogy visszakoznak az internetadó ügyében, de beszélt az amerikai kitiltásokról és a költségvetésről is. A felvételt lejátszottuk erre kóborló macskáknak, a legerősebb reakciókat pedig megörökítettük. Az interjú maga itt hallgatható meg, Orbán 1 óra 40 perc körül kezd el beszélni.

Na de nézzük, mit mondott a miniszterelnök

A költségvetésről

Azt kértem a miniszterektől, amit vállaltunk az idei választási évben több alkalommal is. Azt mondtuk, hogy folytatni fogjuk azt a politikát ami 2010 és 2014 között már elnyerte mind a nemzetközi szakértők, mind pedig a magyar választópolgárok elismerését.

macsak01

Az internetadóról

A probléma az, hogy már oda jutottak a dolgok, hogy nem számít, hogy mit mondunk.

macska03

Mi nem vagyunk kommunisták. Mi nem az emberek ellen kormányzunk, hanem az emberekkel közösen kormányzunk, ezert ez az adó, ebben a formában, nem vezethető be, mert a kormány egy távközlési adót szeretett volna kiterjeszteni, az emberek meg egy internetadót latnák. Ilyen körülmények között nincs meg a közös alap.

macska05

Biztos van oka annak, hogy egy távközlési adókiterjesztés technikai indítványa az emberek fejeben internetadóvá vált.

macska08

A nemzeti konzultáció két kérdésre kell hogy összpontosítson. Az internet szabályozásának kérdésére, mit lehet és mit nem, és az internet pénzügyi kérdéseire. Mert valahogyan mégiscsak választ kell kapnunk arra a kérdésre, hogy az interneten keletkező hatalmas extraprofit hova lesz? És nem lehetne-e annak egy részét itt tartani Magyarországon, és bevonni a költségvetésbe.

macskab

A kitiltásokról

Olyan konfliktusok vannak a nyugati világban és az Európai Unión belül, melyek messze meghaladják a Magyarországgal kapcsolatos viták mértékét, ezért nem érdemes úgy tekinteni magunkra, mint akik körül állandóan cikáznak a villámok. Higgadtság, nyugalom, ahogy a Fideszben mondjuk, nix ugribugri.

macska06

Tehát a külföldről Magyarországról megírt bíráló cikkek összefüggést mutatnak azzal, hogy éppen milyen gazdasági érdeksérelmet szenvednek el vagy vélnek elszenvedni Magyarországon működő nagy nemzetközi cégek vagy bankok.

macska07

Magyarországon zéró tolerancia van a korrupcióval szemben. (...) Nagyon fontos, hogy ha egy ügy előkerül, akkor Magyarország induljon meg, és tegye nyilvánvalóvá, hogy nem tűri a korrupciót.

macska000

Nix ugribugri, nyugalom, átláthatóság, higgadtság.

macska0000

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.