És máris itt vannak a családtámogató akcióprogram pontjai

2014 október 31., péntek 8:34
39

Alig posztoltam a rövidhírt, máris itt van a kormány Vágyott Gyermekek Akciótervének™ öt pontja:

1. a családi adókedvezmény rendszerének megőrzése

A kormány nem változtatja meg az adórendszert, amivel kapcsolatban Novák Katalin államtitkár hangsúlyozta, hogy "tulajdonképpen nem kedvezményt adnak, hanem megtartják a családoknál azt a pénzt, ami jár".

Új intézkedés, hogy a gyermekek után járó adókedvezményt a jövőben a még meg nem született gyermekek után is megkaphatják azok, akik megházasodnak. Ők első gyermekük születéséig két évig havi ötezer forint adókedvezményt kapnak.

2. Kiterjesztik a szocpolt

A lakhatási problémák megoldására a jövőben egygyermekes családok is kaphatnak szocpolt, ráadásul használt lakás vásárlására is.

3. Részmunkaidős foglalkoztatásra is megadják az adókedvezményt

Hogy segítsék a kismamák újbóli munkába állását, a jövőben a munkáltatók a részmunkaidőben foglalkoztatott munkavállalók után is érvényesíthetik 100 ezer forintos bruttó bérig az adókedvezményt. A három- vagy többgyermekes szülőknek pedig az eddigi három helyett immár öt évig kell biztosítaniuk a munkáltatóknak a részmunkaidős foglalkoztatást.

4. Négy év alatt építenek 18 ezer új bölcsődei férőhelyet

Az ötpontos akcióterv ötödik pontját nem sikerült megtalálnom, de nem kizárt, hogy a fenti négy pont valamelyike valójában két pont. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt