Mellár Tamás az RTL Klubnak is azt mondta, hogy a Századvég pénzmosoda

politika
2014 október 31., 17:15
comments 133

Mint azt mi is megírtuk, Mellár Tamás közgazdász, a pécsi egyetem professzora és az internetadó elleni pécsi tüntetés főszónoka interjút adott a Népszabadságnak.

photo_camera Mellár Tamás Pécsen (Fotó: Sóki Tamás / MTI)

A Századvég Gazdaságkutató egyik alapítója (innen 2011-ben távozott), az első Orbán-kormány idején a Központi Statisztikai Hivatal vezetője, aki volt fideszes képviselő a pécsi közgyűlésben is, súlyos vádakat fogalmazott meg a Századvéggel kapcsolatban. Mint mondta:

„Jöttek a megrendelések a minisztériumoktól, hogy csináljunk ilyen kutatást, meg olyant, én meg kutatási igazgatóként azt mondtam, hogy nem tudjuk megcsinálni, mert ehhez nem értünk. Ne törődj vele, mondták, akkor is meg kell csinálni, valamit kaparjatok össze, aztán majd úgy is ki fogják fizetni. (…) A minisztérium utalja a pénzt, én aláírom, a miniszterelnök tanácsadói fölveszik nálunk a nagy pénzt, miközben nem végeznek érdemi munkát. Azért kapnak nálunk pénzt, merthogy tanácsadóként nem tudták őket kifizetni. Azóta az összes ember, akit én vittem a Századvéghez, eljött onnan, mert látták, hogy nincs szükség igazi szakmai munkára.«”

A Századvég erre közölte, hogy „a fenti hazugságot a leghatározottabban visszautasítja”, Mellár ellen pedig „haladéktalanul polgári peres eljárást indít”.

Mellár beleállt

Mellár Tamás most az RTL Klub híradójának is megismételte a vádat:

„Én ezt jeleztem is fölfelé, hogy ezeknek nem tudunk eleget tenni, és akkor a felsővezetéstől azt a megnyugtatást kaptam több alkalommal is, hogy nyugalom, csak készítsünk valami anyagot, ami a témába vág, 20-30-50 oldalt, a többit majd ők elintézik, és elrendezik.”

Arra a kérdésre, hogy annak idején, amikor még ott dolgozott, miért nem tett feljelentést, azt válaszolta: azért, mert amikor ő ott volt, még csak megkeresések voltak a minisztériumoktól, de konkrét munkák nem, mert a megrendeléseket ő nem írta alá.

Az RTL Klub teljes riportja:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.