Akár húsz évre is bebörtönözhetik Izraelben azt, aki követ dob egy autóra

külföld
2014 november 02., 10:55
comments 242

Az izraeli parlament vasárnap módosította az ország büntető törvénykönyvét. Az újonnan elfogadott szabályozás szerint

akár húsz évre is bebörtönözhetik azokat, akik kővel dobálnak autót.

Ez az elmúlt hónapokban Jeruzsálemben igen gyakorivá vált. Benjamin Netanjahu miniszterelnök épp ezért azzal indokolta a szigorítást, hogy így lehet újra megteremteni a csendet és nyugalmat Jeruzsálemben.

„Izrael keményen fellép a terroristák, a kődobálók és a petárdázók ellen” – jelentette ki a törvény elfogadása után Netanjahu. Igazásügyi minisztere, Cipi Livni pedig azt mondta, hogy

„a terrorista az terrorista, függetlenül attól, hogy mit használ fegyvernek.”

A törvény alapján tíz év börtönt kaphat az, aki kődobálásával kárt okoz egy autóban, ezzel a benne ülők vagy a környéken sétálók életét veszélyeztetve. Ha sikerül bizonyítani, hogy a kődobálással mások életének veszélyeztetése volt a határozott célja, akár húsz évre is ítélhetik. (Via Jerusalem Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.