Libériában mintha megtorpant volna az ebolajárvány

Egészségügy
2014 november 02., 15:20
comments 11
photo_camera Libériai nővérek gyógyszert adnak át egy férfinek, akinek a fertőzött családját karantén alá helyezték. 2014. október 16. Fotó: AFP - ZOOM DOSSO

A Tony Blair alapította Africa Governance Initiative civil szervezet jelentése szerint Sierra Leone-ban mind vidéken, mind a fővárosban tovább nő az ebolás megbetegedések száma. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai azonban Libériával kapcsolatban már több optimizmusra adnak okot, az eddig meredeken az égnek szökő grafikon az elmúlt pár napban megtorpanni látszik.

photo_camera A WHO számai, október 29-ig.

A WHO grafikonján jól látszik, hogy a libériai védekezés eléggé hatékonynak tűnik és Guineában sem terjed olyan sebességgel a vírus, mint a szeptemberi forgatókönyvek alapján várták a szakemberek. Az AGI szerint a legfontosabb, hogy a temetkezési szokások drasztikusan megváltoztak mind a három országban, és egyre kevesebben gyakorolják a tradicionális temetéseket, amikor a rokonok közvetlenül érintkeznek a holttesttel. Becslések szerint a betegek fele már halott hozzátartozóitól kapta el a kórt.

"A helyzet kétségkívül változik, de csak ennyit állíthatunk biztosan jelenleg"

mondta az AIG vezetője. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.