Pokoli körülmények között kizsákmányolt nők gyártják a brit politikusok kedvenc feminista pólóját

külföld
2014 november 02., 08:20
comments 98

A brit baloldal aktuális kedvenc pólója egy egyszerű fehér trikó, rajta a kézírásos felirattal:

„Így néz ki egy feminista”.

Látták már ilyenben a Munkáspárt vezérét, Ed Milibandet, de hordta már a parlamentben Harriet Harman, a munkáspárti árnyékkormány miniszterelnök-helyettese és a kormányzó koalíció kisebbik pártjának vezetője, Nick Clegg is.

  • A póló 45 fontba, vagyis kb. 18 ezer forintba kerül.
  • Mauritiuson gyártják bevándorló asszonyok
  • 245 forintos órabérért, pokoli körülmények között.

A távolkeleti sufniüzemeket idéző körülmények közt sínylődő munkások a műszak után kollégiumi szobákban pihenhetnek meg, szobánként 16-an.

A feminista pólókat a Whistles megrendelésére gyártják, a kereskedőcég a bevételekből a The Fawcet Society nevű aktivistacsoportot támogatja. Ennek vezetője, Dr. Eva Neitzert most azt mondta, hogy a Whistles korábban garantálta, hogy a pólókat

etikus munkakörülmények között, az Egyesült Királyságban gyártják.

Mondjuk az első példányoknál már feltűnt, hogy Mauritiusban készültek. Neitzert most azt mondta, hogy ha bebizonyosodik, hogy nőket kizsákmányolva állítják elő a pólókat, a Whistlesnek vissza kell vonnia azokat a boltjaiból. (Via The Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.