Erdély visszacsatolását köszöntő plakáttal ünnepli magát a Fidesz

képzavar
2014 november 03., 13:09
comments 108

A IX. kerületi Fidesz irodáját győzelmi plakátok díszítik. A kép eredetijét az egyik leghíresebb magyar bélyegtervező, Légrády Sándor rajzolta a második bécsi döntés, Észak-Erdély visszacsatolásának örömére.

gyozelem2

A képen a Kossuth-címer és a koronás kiscímer egyedi kombinációja látható. Az eredetileg nagyon tömör műalkotást a párt kicsit felturbózta, három legutóbbi választási győzelmük dátumát írták rá: 2014 Ápr. 6., Máj. 25., Okt. 12.

gyozelem1

A plakát egyébként még arról nevezetes, hogy Orbán Viktor miniszterelnöki dolgozószobájában is kiemelt helyet kapott. (Eredeti formájában, nem az újraértelmezett verzió.) A Népszabadság szerint a 2014-es választási győzelem alkalmából kapta egy barátjától.

photo_camera Fotó: Orvosok Lapja, a Magyar Orvosi Kamara folyóirata

Légrády Sándornak van ennél közismertebb munkája is. Ő rajzolta a Magyar Népköztársaság címerét, a Kádár-címert is 1957-ben.

photo_camera 1957-es Kádár-címer

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.