Nem a netadóról, csak a felső korlátról szóló javaslatot vonták vissza

INTERNET
2014 november 04., 11:19
comments 164

Azt írja a hvg.hu, hogy az internetadót tartalmazó adócsomagon egyelőre nem változtattak, de azt a Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető által beterjesztett törvénymódosító javaslatot már visszavonták, ami a magánszemélyeknél havi 700, cégeknél havi 5000 forintban szabta meg az adó felső határát.

Eszerint tehát most a korábbi, legdurvább verzióról szóló javaslat van érvényben, de ha Orbán – aki visszavonult és győzött – nem akar bohócot csinálni magából, akkor ez valószínűleg csak egy technikai kérdés, és visszavonják majd az internetadóról szólót is, vagy legalábbis nem szavazzák meg.

Update

A Cink úgy tudja, hogy a javaslatot eredetileg benyújtó NGM még a múlt pénteken levelet írt a gazdasági bizottság elnökének, kérve a visszavonást. A parlamenti ügyrend szerint ugyanis maga a beterjesztő nem vonhatja vissza, csak a teljes javaslatcsomagot. De a gazdasági bizottság csak szerdán délelőtt 10-kor ül össze. A lap forrásai szerint ekkor fogják visszavonni a javaslatot.

internet

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.