L. Simon László küzdelme a logikával: Se Vida, se a kormány nem hazudott, hiába mondtak ellent egymásnak

L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár egészen bizarr logikai következtetésre ragadtatta magát ma a Képviselői Irodaházban.

Előzmény:

  • A kormány összes képviselője (Lázár János, Varga Mihály, Rogán Antal, stb.) azt állították, hogy fogalmuk sincs, hogy kik az USA-ból kitiltottak, senki sem szólt közülük.
  • Vida Ildikó NAV-elnök azt állította a Magyar Nemzetnek, hogy ő szólt a kormány egy illetékesének a saját kitiltottságáról.

L. Simon következtetése:

  • "A miniszterelnök úr és a miniszterek igazat mondtak."
  • "Nem állítom, hogy Vida Ildikó hazudik."

L. Simon László azt fejtegette az irodaház folyosóján várakozó újságíróknak, hogy ugyan nem olvasta Vida Ildikó interjúját, de azt tudja, hogy a kormany tagjai következetesen és őszintén nyilatkoztak. Aztán az újságírók kérdésére azt mondta, hogy nem állítja, hogy Vida Ildikó hazudott, nem ezt akarta ezzel mondani. Az ellentmondást további faggatásra sem oldotta fel, még azután sem, hogy az újsáígrók felolvasták neki Vida nyilatkozatát.

Annyit viszont mondott még a végén, hogy az lenne a legjobb, ha Vida Ildikó megmondaná, hogy kinek mondta el, hogy kitiltották.

Teljes a zavar a kormányzati kommunikációban, Vida ildikó interjúja látványos zavart keltett. Az NGM kommunikációja sincs a helyzet magaslatán.