Amerikai Magyar Szövetség: Miért Magyarországot baszogatják, amikor nem is mi vagyunk a legkorruptabbak?

cukiság
2014 november 06., 07:45
comments 161

Felfokozott várakozásokkal estem neki az MTI hírének, aminek címe:

Tiltakoznak az amerikai-magyar szervezetek az USA lépései miatt.

Melyek lehetnek ezek az amerikai-magyar szervezetek? Milyen lépések miatt tiltakoznak vajon, és miért?

Kiderült, hogy egyetlen szervezetről van szó, az Amerikai Magyar Szövetségről (since 1906!), amelynek két meg nem nevezett vezetője levelet írt Victoria Nulandnek, az USA külügyminiszter-helyettesének.

Hogy, hogy nem, a levél rejtélyes módon a Napi Gazdaság

birtokába került.

A szervezet azt írja benne, hogy "az Egyesült Államok lépései miatt nőhet Magyarországon az Amerika- és NATO-ellenesség", illetve számon kéri, hogy máshol miért nem lép fel hasonló határozottsággal az USA, amikor nemzetközi kutatások szerint

Magyarország közel sem tartozik a legkorruptabb országok közé a régióban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.