https://img.444.hu/phil_rudd.jpg

Gyilkosságra való felbujtással vádolják az AC/DC dobosát

bűnügy
2014 november 06., 07:18
comments 20

Lerohanta a rendőrség az AC/DC dobosa, Phil Rudd új-zélandi tengerparti otthonát, mert alapos a gyanú, hogy a 60 éves zenész gyilkosság előkészítésében segédkezett, amiért az ottani törvények szerint 10 éves börtönbüntetés is kiszabható. Súlyosbítja a helyzetet, hogy Ruddnál metamfetamint és cannabist is találtak.

A dobost a taurangai körzeti bíróság röviden kihallgatta, majd óvadék fejében elengedte.

Rudd litván bevándorlók gyerekeként született Melbourne-ben Phillip Hugh Norman Witschke Rudzevecuis néven. Az AC/DC-hez az együttes alapítása után két évvel, 1975-ben csatlakozott. Jó barátja volt Bon Scottnak, az akkori énekesnek, de Scott 1980-as halála után többször összetűzésbe került az alapító Malcolm Young gitárossal, és 1983-ban kirúgták.

Új életet kezdett a új-zélandi Tuarangában, ahol vett egy helikoptercéget, sokat repült, illetve autóversenyzéssel és földműveléssel múlatta az időt. Tíz évvel távozása után, 1993-ban hívták vissza az AC/DC-be, azóta is ott dobol.

Itt még ő játszik:

Itt már nem ő játszik:

Itt már megint ő játszik, ő ül a Hummer bal hátsó ülésén (rendezői jobb):

További részletek a BBC-n.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.