Minket másol a világ: Amerikában magyar mintára szerveződik az internetpárti tüntetés

TECH
2014 november 06., 11:45

A magyar netadóellenes tüntetések mintájára, magasba tartott mobiltelefonokkal készülnek tüntetni Washingtonban és több városban az amerikai kormány internetpolitikája ellen, a net semlegessége mellett. A tüntetés Facebook-oldalát ráadásul a Hősök terén készített fotóval hirdetik.

A múlt héten ugyanis kiszivárgott, hogy az amerikai hírközlési hatóság, az FCC részben hatáskörébe akarja vonni a szélessávú internetszolgáltatás szabályozását, miközben nem tiltaná meg egyértelműen, hogy az internetszolgáltatók és a tartalomgyártók különalkukat kössenek egymással. Az ilyen megállapodások azt jelentenék, hogy aki többet fizet, annak nagyobb sávszélesség jut, ez pedig szöges ellentétben áll a net neutrality, a netsemlegesség elvével, ami kimondja, hogy a neten minden adat egyenlő. (PC World)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.