Tökéletes bűntény: Kölcsönkért talicskával tolta el a lopott televíziót

bűnügy
2014 november 06., 09:28
comments 21

Komárom-Esztergom megyében történt. Idemásolom mindenki okulására, amúgy a police.hu-n jelent meg először, övék az érdem. (Kiemelések tőlem.)

Talicskában tolta el a televíziót Sz. György, melyet egy lakatlan családi házból tulajdonított el. Többen is látták őt, az egyik szemtanú személyesen a Nyergesújfalui Rendőrőrs parancsnokát riasztotta a történtekről 2014. június 15-én.

Borosháziné Végh Angéla r. alezredes azonnal intézkedett

és beosztottait a lakatlan családi házhoz küldte. Az egyenruhások látták, hogy az ingatlan utcafronti kerítését kidöntötték, ajtaját benyomták. A ház őrzésére a rendőrök megkérték a helyi körzeti megbízottak egyikét, ők pedig felkutatták a tettest. A vasútállomás előtt találtak rá 2014. június 16-án.

Sz. György gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy elfogása előtt egy hónappal fedezte fel a lakatlan házat, azóta járt oda rendszeresen. Több mindent elhozott onnan, utoljára a televízió készüléket, melyet párszáz forintért adott tovább egy helybélinek.

A talicskát, mellyel a műszaki eszközt ellopta, a későbbi vevőtől kérte kölcsön.

A 42 éves férfi ellen – szabadlábon hagyása mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya, melyet 2014. november 5-én a rendőrség befejezett és vádemelési javaslattal megküldött az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.