A Közgép az azeri megállapodás nagy nyertese

2014 november 11., kedd 16:13
114

Az azeri elnök és Orbán Viktor találkozója után kötelezően következett az a rész, amiért a magyar kormány is annyira kedveli a hasonló féldiktatórikus rezsimekhez való dörgölőzést: a gazdasági megállapodások aláírása. És a keddi események egyik fontos tanulsága, hogy bármilyen konfliktust is gondoltunk sejteni eddig az Orbán-Simicska háború mélyén, az azóta vagy megoldódott, vagy Simicska Lajos még mindig annyira megkerülhetetlen szereplő, hogy egyszerűen nincs más itthon, aki helyettesíthetné hasonló szerződések esetén.

A magyar–azeri üzleti fórumon ugyanis több kétoldalú üzleti megállapodás született, köztük a Magyar Kereskedőház és az Azerbajdzsáni Vállalkozók és Munkavállalók Szövetsége, az Azeri Nemzeti Tudományos Akadémia és a Nemzeti Innovációs Hivatal, valamint a közútfejlesztéssel foglalkozó állami Azerroadservice és a Közgép között.

Hijran Valehov az azeri Azeryolservis alelnöke és Németh Miklós, a Közgép Zrt. vezérigazgatója megállapodást ír alá (Máthé Zoltán/MTI)

Puskár Anett, a Közgép kommunikációs igazgatója a megállapodásról azt mondta, hogy az azeri állami cég több autópályahíd építésére kérte fel a vállalatot. Szerinte ezzel a cég szaktudását és a magyar mérnöki tudást is elismerik.

„A megállapodás jelentőségét tovább növeli, hogy az erről szóló szándéknyilatkozatot az után írhattuk alá, hogy a két ország is stratégiai megállapodást kötött egymással”

– tette hozzá még hozzá Puskár. (via MNO)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt