Enyhül a rendőrségi szigor azokkal szemben, akiket kevés fűvel kapnak el New Yorkban

életmód
2014 november 11., 14:47
comments 65

New York rendőrkapitánya, Bill Bratton egy zacskónyi oregánóval mutatta be hétfőn, mekkora mennyiség is 25 gramm fű. Ez azért fontos ismeret, mert mostantól ez lesz az a mennyiség, amit bárki magánál hordozhat majd anélkül, hogy börtönbüntetéstől kéne félnie. Szemben Egyesült Államok több államával, New York államban és így a városban sem legalizálták még a marihuána rekreációs célú használatát, viszont a mostani lépés is ebbe az irányba mutat.

A döntést a választási kampányban dobta be Bill de Blasio, akit azóta meg is választottak, és elsősorban a kisebbségi közösségek és a rendőrség viszonyának javulását várják mindettől. A kis mennyiségű marihuána után folytatott rendőrségi vadászat ugyanis fontos eszköze volt a színesbőrű lakókkal szembeni állandó hatósági fellépésnek.

photo_camera Bratton rendőrfőnök az oregánóval (Spencer Platt/Getty Images)

Mostantól azonban kis mennyiségű marihuána birtoklása a nyilvános vizeléssel egy kategóriába eső tett lesz a törvények szerint. Az elkövetője nem kerül bűnügyi nyilvántartásba, nem állítják elő őket. Első alkalommal száz, második alkalomtól 200 dolláros bírság kiszabása várható helyette. Viszont a nyilvános fűszívásért továbbra is előállítás jár, ahogy azért is, ha valaki nem tudja igazolni magát. (via Drogriporter/Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.