Felfedeztek egy vírust, amitől BUTA leszel

meghökkentő tudomány
2014 november 11., 10:33
comments 116

Itt a legújabb vírus, amitől retteghetsz: a most felfedezett ATCV-1 vírus egy olyan mikroorganizmus, ami a tudósok szerint csökkentheti az intelligenciaszintet,

azaz elbutít.

A baltimore-i Johns Hopkins Iskola és a Nebraskai Egyetem fedezte fel a vírust, amiről korábban azt hitték, hogy embert nem fertőz. De tévedtek. A torkunkban telepszik meg, és a kognitív funkciók szerény, de mérhető romlását idézi elő.

Ez az első olyan mikroorganizmus, amiről bebizonyították, hogy képes a szervezetünket negatívan befolyásolni anélkül, hogy észrevehető károsodást okozna – amíg észre nem veszed, hogy fogalmad sincs, hogy kell rendesen parkolni.

photo_camera Illusztráció (Forrás: 444)

A tudósok 92 jelentkezőt vizsgáltak, akiknek a 44 százaléka volt a vírussal fertőzött. Akikben nem volt ott, azok jobb eredményt értek el a teszteken. Amikor pedig rágcsálókat oltottak be a vírussal, azok, akik megkapták az ATCV-1-et, zavartabbak voltak a mókuskerékben, bénábbak voltak az útvesztőben, és kevésbé vették észre az új tárgyakat. Röviden: elbutultak.

Az ACTV-1 a zöld algában található meg, de a tudósoknak egyelőre fogalmuk sincs arról, hogy kerül az emberi szervezetbe. (IB Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.