Felfedeztek egy vírust, amitől BUTA leszel

2014 november 11., kedd 10:33
116

Itt a legújabb vírus, amitől retteghetsz: a most felfedezett ATCV-1 vírus egy olyan mikroorganizmus, ami a tudósok szerint csökkentheti az intelligenciaszintet,

azaz elbutít.

A baltimore-i Johns Hopkins Iskola és a Nebraskai Egyetem fedezte fel a vírust, amiről korábban azt hitték, hogy embert nem fertőz. De tévedtek. A torkunkban telepszik meg, és a kognitív funkciók szerény, de mérhető romlását idézi elő.

Ez az első olyan mikroorganizmus, amiről bebizonyították, hogy képes a szervezetünket negatívan befolyásolni anélkül, hogy észrevehető károsodást okozna – amíg észre nem veszed, hogy fogalmad sincs, hogy kell rendesen parkolni.

Illusztráció (Forrás: 444)

A tudósok 92 jelentkezőt vizsgáltak, akiknek a 44 százaléka volt a vírussal fertőzött. Akikben nem volt ott, azok jobb eredményt értek el a teszteken. Amikor pedig rágcsálókat oltottak be a vírussal, azok, akik megkapták az ATCV-1-et, zavartabbak voltak a mókuskerékben, bénábbak voltak az útvesztőben, és kevésbé vették észre az új tárgyakat. Röviden: elbutultak.

Az ACTV-1 a zöld algában található meg, de a tudósoknak egyelőre fogalmuk sincs arról, hogy kerül az emberi szervezetbe. (IB Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt