A legfanatikusabb Orbán-gyűlölő

POLITIKA
2014 november 11., 20:00
  • Huszár Attila 3d animátor a Huszas Youtube-csatornán csinál valami nagyon fura dolgot.
  • Igen, már vannak magyar animációs csatornák is. Nem is egy.
  • Huszár szinte minden alkotásában Orbán Viktoré és a Fideszé a főszerep.
  • És mi ebben a jó? Hogy ezek már majdnem olyanok, mint a nagyon vicces tajvani híranimációk.

DE EZ MÉGIS MICSODA?!

Dániel Péter, Sas József és Gát György összedugták a fejüket, és termékeny műhelymunkában megalkották az elhízott, Hitler-bajszos Orbánt, akit épp kannibálok forgatnak nyárson, de gyorsan, mert különben lopkodja a krumplit, miközben Gyurcsány Ferenc törzsi ritmusra rázza magát, és panaszkodik, hogy nem fog rendesen átsülni?

Nem, szó sincs csapatmunkáról. Ez a meghökkentő vízió egyetlen ember fejéből pattant ki. A Huszas Youtube-videók trash animációit egy Somogy megyei kisvárosban, Tabon élő munkanélküli, Huszár Attila készíti teljesen egyedül. Videózik, animál, zenét és szöveget ír, énekel, és ha kell, szinkronizál is.

photo_camera A kövér Hitler Orbánt kannibálok húzták nyársra.

Huszár Attila digitális Tereskovaként szinte teljes munkásságát a miniszterelnöknek szenteli. Mániákusan gyártja az Orbán-gyalázó kisfilmeket, amik annyira kíméletlenek, hogy azokat talán még Vadai Ágnes is csak félszemmel bírná nézni. Ennyi munkát, Debreczeni József kivételével, még senki nem fektetett abba, hogy gyepálja a miniszterelnököt.

A Huszas csatornán a látnivalók: Hírek Orbániából, Orbán-paródiák, Orbán-viccek, Orbán-reklámok, Orbán-dalok, Orbán-táncok. Az üzenetek egyszerűbbek, mint a rezsicsökkentés. Nagyjából olyanok, hogy Orbán Viktor dögöljön meg, Orbán Viktor elmebeteg, Orbán Viktor rohadjon örökre börtönben. Szóval tényleg csak erős gyomrú nézőknek ajánljuk.

És persze ez így a világ legfölöslegesebb dolgának tűnik, de Huszár Attila néha felocsúdik az Orbán-fóbiából és akkor egyetlen hét alatt összerak egy ötvenperces Indul a bakterház animációs filmet, ami még ebben az idióta Guinness-rekordoktól sújtotta országában is emberfeletti teljesítmény. Azért biztos, ami biztos a főhőst, Regős Bendegúzt a fiatal Orbán Viktorról mintázta. Szóval kétség kívül egy kisiklott életű tehetséges kockáról van szó.

photo_camera Indul a bakterház. A főszerepben Orbán Viktor.

Huszár gyerekként órákat javított, kamaszként tévéket bütykölt, mostanra képszerkesztő programok szakértője lett. Elmondása szerint minden előzetes tervezés, forgatókönyv nélkül reggel eszébe jut, hogy kéne egy videó arról, hogy Orbán Viktor robotfeje bujkál a sarki kukában, és kihallgatja, majd iszonyatos pénzbírságot szab ki az éhező, fogszabályozós kisgyerekre, mert az nem akar rá szavazni.

A művész leül a gép elé, és étlen, szomjan bindzsizi a iClone-t, a Vegast és az Adobe After Effectset, amíg le nem esik a feje a fáradtságtól, vagy az élettársa le nem rúgja a székről. Így dolgozik Attila, és bizonygatja, ezt addig folytatja, amíg a miniszterelnök el nem tűnik a színről.

photo_camera Hírek Orbániából. Műsorvezető: Huszár Attila.

Tehetséget még nem pazaroltak így el az országban. Persze nem ő az új Jankovics Marcell. Ezek leginkább videókból, videojátékokból összemontázsolt, átalakított, kidolgozatlan trash alkotások. A legendás tajvani hírillusztrációkhoz állnak a legközelebb. Ha Attila hajlandó lekattanni Orbánról, akkor simán honosíthatná a műfajt.

Tajvanon előszeretettel rajzolják le a világ igazán fontos történéseit. Így készült bámulatos animáció Justin Bieber hányásáról vagy Miley Cyrus twerkeléséről. Hogy megnéznénk most 3d-ben Vida Ildikó NAV-elnök és az amerikai ügyvivő André Goodfriend találkozását! Ugye?

Mi jövőre a Balaton Soundról már tuti, hogy csak animálva jelentkezünk be. Nem vicc, én egyszer beszéltem telefonon Huszár Attilával, másnapra már meg is voltam animálva. Nézzék meg:

link Forrás
Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.