A CÖF megtalálta a magyarországi korrupció felelősét. Nem fogod elhinni, ki az!

bűnügy
2014 november 13., 6:28
comments 1017

Kit kell felelősségre vonni a magyarországi korrupciós ügyekért? A világon szinte egyedülálló kormánypárti tüntetéseiről ismert Civil Összefogás Fórum (CÖF) beindította a jogi gépezetet, az beindult, és kiköpte a megoldást:

André Goodfriendet.

Az USA kvázi nagyköveteként szolgáló ügyvivő saját bevallása szerint tud a magyarországi korrupciós esetekről, rendőrnyelven fogalmazva bűncselekményekről szerzett tudomást, de erről nem értesítette a magyar hatóságokat. Aki pedig nem értesíti a hatóságokat a tudomására jutott bűncselekményekről, az a magyar törvények szerint

három év börtönnel sújtható.

Leleplező fotón André Goodfriend. Már a szeme sem áll jól, ahogy meg felteszi a kezét, az mindent elárul.

Na jó, kötözködhetne most bárki, csakhogy Goodfriend amerikai diplomata, az amerikai követségen tartózkodik, ami az USA felségterületének számít, és ott nem lehet magyar törvények alapján felelősségre vonni, igaz? Nem igaz.

A CÖF szóvivője, ifjú Lomniczi Zoltán alkotmányjogász kinyomozta, hogy Goodfriend

végzetes hibát követett el:

"képfelvételek támasztják alá, hogy az elmúlt hetekben többször elhagyta a budapesti amerikai nagykövetség területét (tehát Magyarország területére lépett), így a magyar jogszabályok alapján ekkor feljelentési kötelezettsége keletkezett" - írja mai számában a Magyar Nemzet.

Lomniczi józanul hozzátette, hogy a diplomatákat a börtön helyett inkább ki szokták utasítani az országból, szóval Goodfriendnek nem kell feltétlenül börtönbe vonulnia. A CÖF ismeretlen tettes ellen készül feljelentést tenni.

(MNO)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt