Bennek megmutatják a világot, mielőtt megvakul

filozófia
2014 november 13., 15:46
comments 26

A most már hat gyereket nevelő Heidi és Kit élték a vidéki amerikai családok mindennapi életét egészen kilenc évvel ezelőttig, amikor megszületett Ben. Nagyon korán, mindössze 23 hét terhesség után, alig 620 grammosan. Négy hónapig inkubátorban élt, miközben az orvok műtétek sorát végezték el rajta.

Kilencéves koráig úgy tűnt, minden rendben lesz, a motoros képességei, hallása, észlelése, beszéde, járása, és szociális képességei mind megfeleltek egy korabeli srácénak. Azonban drasztikusan elkezdett romlani a látása, ráadásul az orvosok szerint visszafordíthatatlanul. A szülei buzdítására Ben összeállított egy listát mindenről, amit látni szeretne, mielőtt megvakul.

  • Golden Gate és az észak-kaliforniai nemzeti parkok (2015 nyarán meglesz!)
  • Las Vegas
  • Az athéni Parthenón (nincs még rá pénz, de van egy replika Tennessee-ben :)
  • Weird Al-koncert (meglesz!)
  • Egy játékgyár
  • A grapevine-i aquapark
  • Korcsolyázás
  • Az Antarktisz (hát ez nem annyira sanszos, de helyette elmennek majd jégnézőbe, mint Aureliano Buendía ezredes az apjával)
  • A Colosseum, a pisai ferde torony, és a Sixtus-kápolna (Olaszország össze fog jönni!)

A család elkezdte sorra járni a közelben illetve nem annyira drágán kipipálható tételeket a listán. A facebook oldaluk elég népszerű lett, így egyre több idegen kezdett kisebb-nagyobb összegű felajánlásokkal beszállni, szóval a korábban elvetett Olaszország és Franciaország felkeresése sem várat már magára sokat.

photo_camera Stadionban
photo_camera Repülőgép-szimulátorban
photo_camera Egy gomba lemezei
photo_camera Korcsolyázás
photo_camera Vízesés
photo_camera Ben szerette volna látni, hogyan rotyog a tőzegáfonya

A honlapjuk legutolsó bejegyzése szerint újabb orvosi vizsgálatok szerint elképzelhető, hogy Ben mégsem fogja teljesen elveszíteni a látását, de biztos ami biztos, azért kipipálnak annyi elemet a kisfiú listáján, amennyit csak lehetséges.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.