Feltörték az amerikai külügy e-mail rendszerét

külföld
2014 november 17., 05:12
comments 31

"Aggodalomra okot adó tevékenységet"

vettek észre az amerikai külügy e-mailrendszerében, jelentette a CNN-nek egy névtelen informátor. Állítólag a titkosított rendszerhez nem fértek hozzá, és a hiba elhárítását már meg is kezdték. Azt, hogy egy külföldi kormány állhat-e az akció mögött az informátor nem tudta megerősíteni, de elmondta, hogy kapcsolat van a mostani behatolás és a Fehér Ház nyilvános hálózatának múlt havi feltörése között. Akkor az orosz kormányra gyanakodtak.

Szerdán az amerikai meteorológiai szolgálatot fenntartó Nemzeti Óceáni és Légköri Hivatal (NOAA) közölte, hogy októberben hackerek támadták meg a rendszerét. Akkor ez egy darabig elérhetetlenné tett több megfigyelő műholdat. Az elmúlt hetekben a kormányalkalmazottak biztonsági szűrését végző USIS nevű cég és az amerikai posta számítógépeit is támadás érte. Állítólag ezeket a behatolásokat kínai hackerek követték el. (MTI/BusinessInsider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.