Feltörték az amerikai külügy e-mail rendszerét

"Aggodalomra okot adó tevékenységet"

vettek észre az amerikai külügy e-mailrendszerében, jelentette a CNN-nek egy névtelen informátor. Állítólag a titkosított rendszerhez nem fértek hozzá, és a hiba elhárítását már meg is kezdték. Azt, hogy egy külföldi kormány állhat-e az akció mögött az informátor nem tudta megerősíteni, de elmondta, hogy kapcsolat van a mostani behatolás és a Fehér Ház nyilvános hálózatának múlt havi feltörése között. Akkor az orosz kormányra gyanakodtak.

Szerdán az amerikai meteorológiai szolgálatot fenntartó Nemzeti Óceáni és Légköri Hivatal (NOAA) közölte, hogy októberben hackerek támadták meg a rendszerét. Akkor ez egy darabig elérhetetlenné tett több megfigyelő műholdat. Az elmúlt hetekben a kormányalkalmazottak biztonsági szűrését végző USIS nevű cég és az amerikai posta számítógépeit is támadás érte. Állítólag ezeket a behatolásokat kínai hackerek követték el. (MTI/BusinessInsider)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.