A 80 éves Charles Manson házasodhat a börtönben

jog
2014 november 18., 15:11
comments 74
photo_camera Balra az 1971-es tárgyalásán, jobbra 2009-ben ((Fotó: AFP / HO / Califrornia State Prison, Corcoran

Kings megyétől engedélyt kapott, a börtönben veheti feleségül 26 éves menyasszonyát. Kalifornia állam törvényei lehetővé teszik, hogy az elítéltek a börtön látogatóhelyiségében összeházasodjanak.

A 26 éves Afton Elaine Burton azt mondta, szereti Mansont, és dolgozni szeretne az ügyén, hozzátartozóként pedig több dokumentumhoz férhet hozzá. De az éjszakát is magába foglaló, ún. családi látogatást nem engedélyeznek nekik. Manson kegyelmi kérvényét utoljára 2012-ben tárgyalták, de a meghallgatáson nem vett részt. A következő 2027-ben lesz, ha megéri.

Manson az 1960-as évek végén többnyire fiatal lányokból álló követőit rávette, hogy 1969-ben gyilkoljanak meg hét embert, köztük a várandós Sharon Tate-et, Roman Polanski feleségét. Az ügyész szerint a tömegmészárlás célja a rasszok közti háború kirobbantása volt.

Amit a menyasszonyról tudni lehet: 17 évesen került kapcsolatba Mansonnal, és hisz az ártatlanságába, egyébként pedig jó a kapcsolata a szüleivel. (MTI, Reuters, Time)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.