Aztán hol a fenébe' ölik egymást halomra ezek a nyavalyás éhező fiatalok?

hirdetés
2014 november 18., 10:08
comments 9
ad

Hát nem máshol, mint a tengerentúli Panemben.

WTF?

Jogos az értetlenkedés, ez egy fiktív, jövőbeli ország. Panem ad otthont annak a disztópiának, amiben az Éhezők Viadala zajlik. Hogy mikor, azt nem tudni, valamikor a jövőben. Hogy hol, arról többet tudunk: nagyrészt az egykori USA, kisrészt pedig Kanada és Mexikó területén. Nevét az ókori római Panem et Circenses mondásról kapta, vagyis arról a hatalomtechnikai gyakorlatról, amikor a fennálló rend önnön fennmaradása érdekében kenyérrel és cirkusszal zsarolja saját népét. Panemben az emberek éheznek, és az Éhezők Viadala a cirkuszuk.

Panem központja a Kapitólium, ahol az elnyomó totalitárius rend regnál, és valahol a Sziklás-hegységben van. Az ország ezen kívül tizenkét körzetből áll. Korábban ez a szám tizenhárom volt, de egy felkelés miatt a 13. körzetet elpusztították. Egyébként éppen ennek az apropóján rendezik meg minden évben a Viadalt, mintegy elrettentésül. Katniss és Peeta a 12. körzet polgárai, illetve hát csak voltak, mert a Futótűz című epizód végén kiderül, hogy Snow elnök azt is elpusztíttatta.

Hogy a maradék tizenegy körzetnek mi lesz a sorsa, arról a november 20-tól lehet informálódni a hazai mozikban.

Panem így néz ki:

photo_camera forrás: deviantart.tumblr.com

(Ez a poszt Az Éhezők Viadala –A kiválasztott I. forgalmazójával, a Forum Hungary-vel együttműködésben készült.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.