Margarinpara: memóriavesztéshez vezet a sok transzzsír

Egészségügy
2014 november 18., 18:04

PENTAX Image

Egy új, amerikai kutatás szerint összefüggés van a memória és a transzzsírok fogyasztása között: a 690 fős mintán elvégzett kísérlet során azok, akik gyakran esznek transzzsírtartalmú ételeket, jóval kevesebb szóra emlékeznek. Ezzel az elhízás, az agresszióra való hajlam, a szívbetegségek és a cukorbetegség mellett egy újabb kockázati tényezőt írhatunk a margarin mellé. A vaj úgyis sokkal finomabb!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.