Milliárdos Andrássy úti palotát kap a Magyar Művészeti Akadémia

A Fekete György vezette Magyar Művészeti Akadémia titkárságának közleménye szerint az akadémia új ingatlant vett, az Andrássy út 101. szám alatt álló, volt Schwanzer-villát szerezték meg. A vásárlásra a kormány 2 milliárd forintot csoportosított át, de a hvg.hu megtalálta a palotát egy ingatlan apróhirdetési oldalon is (ide kattintva az épület belsejéről is talál képeket), ott 1,74 milliárdért hirdették. Az adásvételi szerződést már megkötötték, a 2248 négyzetméteres, tíz és fél szobás épület köztestületi tulajdonként pedig állami tulajdonná válik.

andrássy 101

Az MMA szt mondja, ők elsődlegesen állami ingatlanba szerettek volna költözni, de az ilyen irányú tárgyalásaik nem vezettek eredményre. Költözni pedig mindenképp akartak, hiszen ugyan idén márciusban megkapták a felújított Vigadót, de az nem volt nekik mindenre elég, hiszen

„nem alkalmas a köztestületi adminisztráció befogadására, mert az épületben kis számú irodahelyiség áll rendelkezésre.”

A Schwanzer-villa nemzetközi összehasonlításban is jelentős szecessziós műemléképület, az MMA a vásárlással vállalja a felújítását is, a munkálatok jövőre kezdődhetnek. (hvg.hu)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.