A kormány mégse akarja tönkretenni a kis alkoholkereskedőket, pedig úgy volt, hogy mégis, miután úgy tűnt, hogy mégse, miután eldőlt, hogy igen

Hihetetlen fordulat a bohóc-törvénygyárban. Gulyás Gergely azt mondta az Indexnek, hogy csak technikai félreértés történt az alkohol nagykereskedők kinyírásakor.

A történet így alakult szép sorban:

  1. A kormány az adótörvényekbe beleírta, hogy mostantól minden alkoholkereskedőnek (a legkisebb mikrosörfőzdének is) be kell tolnia 150 millió forintot letétbe, "jövedéki biztosíték" gyanánt. Ezt a piac nagyjából száz résztvevője közül csak 5-6 tudta volna teljesíteni, a többiek húzhatták volna le a rolót.
  2. A törvényalkotási bizottság ezt sávossá alakította volna, hogy a kisebbek ki tudják fizetni. Ezen a ponton úgy tűnt, mégis megmenekülnek.
  3. Az adótörvények elfogadásakor külön szavazást kértek erről a módosítóról, és a kormánypárti többség leszavazta. Így az adótörvényekbe eredeti formában ment át a kis szereplőket szétzúzó ötlet.

Most jön a következő epizód, Gulyás szerint a költségvetési törvénybe majd visszacsempészik a rendelkezést. Jó vicc volt!

nevet

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.