Itt az Éhezők Viadalának következő epizódja, A Kiválasztott

hirdetés
2014 november 20., 09:53
comments 2
ad

November 20-án érkezik a magyar mozikba az Éhezők Viadalának a következő epizódja,

A kiválasztott (első része).

Itt a trailer:

Az Éhezők Viadala az utóbbi évek legnépszerűbb sci-fi sorozata, abszolút blockbuster. A sikere abban áll, hogy a műfajteremtő Battle Royale drámáját tökéletesen ötvözi Hollywood sikerre kihegyezett eszköztárával.

Pörög, feszült, látványos és szexi.

A filmek Suzanne Collins azonos című könyvtrilógiájából születtek. Összesen négy film dolgozza fel az eseményeket: az első két könyvet egy-egy epizód, az utolsót pedig kettő jeleníti meg - ebből jön most az első. A történet egy disztópia. Hogy mikor játszódik, azt nem tudni, valamikor a jövőben. Amerika nincs többé, a helyén Panem áll, egy diktatórikus ország elnyomott és nyomorúságos életet élő polgárokkal. Az állami erőszak, az éhínség és a pokoli életkörülmények részei a mindennapoknak. A kegyetlenség csúcsa az Éhezők Viadala című kivégző-, és megfélemlítő-show. Ezen minden évben az ország 12 körzetének egy-egy fiú és lány tagja vesz részt. Technikailag ez úgy néz ki, hogy a 24 fiatalt összezárják egy halálos csapdákkal és fegyverekkel teli óriási ketrecbe, és addig várnak, amíg csak egy marad. Katniss Everdeen (Jeniffer Lawrence), a történések kulcsszereplője két ilyen Viadalt is túlél, így aztán össznemzeti hőssé válik. Sőt, az elnyomottak kiválasztottnak kiáltják ki, bátorsága és a rendszerrel összeegyeztethetetlen jósága spontán ellenállást, rebelliót vált ki a nép körében. A Kiválasztott, ahogy az a trailerből is kiderül, arról fog szólni, hogy milyen sorsa jut az egyre fokozódó ellenállás. És még néhány extra, amire számítani lehet:

Az OST-ben lesz Kanye West, Charlie XCX és Stromae is!

Aki szeretne, még itt tud moziban búcsút venni a februárban tragikus hirtelenséggel elhunyt Philip Seymour Hoffmantól.

A film teljes egészében digitális technikával lett rögzítve, nagy része pedig IMAX kamerával is. Akinek fontos gigantikus és lenyűgöző csatajelenetek közepébe helyeznie magát, annak idén november 20. a karácsony.

(Ez a poszt Az Éhezők Viadala –A kiválasztott I. forgalmazójával, a Forum Hungary-vel együttműködésben készült.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.