Nem vették észre, hogy célba értek, összetörtek három autót és elütöttek négy versenybírót az Eger Rallye-n

baleset
2014 november 20., 08:39

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emel vádat az ügyészség két raliversenyző ellen, akik az Eger Rallye-n rosszul írták meg az itinert, ezért nem vették észre, hogy már rég célba értek, így versenytempóban tovább döngettek Sirok belterületén, nekiütköztek két másik autónak, és elütöttek négy versenybírót.

Az eset még tavaly áprilisban történt, az Eger Rallye Terpes és Sirok közötti szakaszán. Az ügy első rendű vádlottja, a vezető és a másodrendű vádlott, a navigátor a verseny előtti nap végigmentek a pályán,  de a vezető rosszul diktálta az itinert, a navigátor pedig rosszul írta meg, és célként nem a célt írták fel maguknak, hanem az onnan 500 méterrel távolabbi beíróállomást, ami már Sirok belterületén volt.

Az elütött bírók közül ketten nyolc napon belül, ketten nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Részletek az ügyészség oldalán.

 

 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.