Öt megyén át üldözték a rendőrök az év ámokfutóit

Az M3-as autópályán, forgalommal szemben, öt megyén át menekült autójával a rendőrök elől az a két férfi, akiket végül Heves megyében az ecsédi pihenőnél fogtak el.

A  rendőrök szerdán éjfél körül Nyíregyházán egy Nissant akartak ellenőrizni (a police.hu-n nem derül ki, hogy trágyahordó pickup volt-e vagy GTR), de a vezető elhajtott. Az autó két utasával (ez nem világos, egy vezető volt és két utas, vagy összesen két ember?) a 4-es számú főúton menekült, elhagyta Nyíregyházát, majd Debrecennél felhajtott az M3-as autópályára és a jobb pályatesten a forgalommal szemben haladt Budapest felé.

Próbálom rekonstruálni az útvonalat, de amit a rendőrség mond, az sehogy sem adja ki: hogy mentek már volna fel az M3-asra Debrecennél? Vagy a 4-esen tényleg lementek Debrecenig, és ott fel az M35-re? Aki tudja > komment.

A rendőrök lezárták az M3-as Hajdú-, Borsod-, Heves és Pest megyei szakaszának felhajtóit, és elterelték a forgalmat. Felvették a kapcsolatot az autópálya kezelővel, és legalább egy, ha nem több helikopter is bekapcsolódott az üldözésbe.

A menekülőket végül Heves megyében az ecsédi pihenőhelynél tartóztatták fel, miután a helikopterről belőtték, hogy hol jár a Nissan, és szóltak a készenléti rendőröknek. Az autóban ülő két férfi (tehát mégis ketten voltak) közül az egyiket a helyszínen elfogták. A másik férfi elfutott és a közelben próbált elrejtőzni, de végül őt is elkapták.

Az M3-ast fokozatosan nyitották meg a közlekedők előtt, írta a rendőrség hajnalban, de Heves megyében fél 5-kor még le volt zárva az M3-as. A Debrecen felé tartókat Nagyfügednél terelték le, és Füzesabonynál lehetett visszajönni az autópályára.

Az ügyben a további eljárást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja.