Most még több emberrel fog kiszúrni a kormány teljesen feleslegesen: megszüntetik a szociális segélyt, és még sok dolgot

gazdaság
2014 november 21., 12:13
comments 696

ksh szoc

Ez az ábra azt mutatja megyénként, hogy az álláskeresők közül kik milyen segítséget kapnak az államtól (innen, pdf).

Picivel több, mint a felük 2013-ban sem kapott semmit.

Most a kormány gyakorlatilag megszünteti az itt türkizkékes színnel jelölt sávot is (ami egyébként sokkal kevesebb pénzzel jár, mint a nagyon szűk időkorlát közé vágott korábbi munkanélküli segély, az álláskeresési járadék). A "költségvetést megalapozó törvényben" (pdf) ugyanis az van, hogy az "igazságosság és átláthatóság jegyében"

megszüntetik a rendszeres szociális segélyt, mint kötelező ellátási formát.

A jövőben az önkormányzatok szabad döntésre lesz bízva, kik jogosultak szociális támogatásra. Kikerül a kötelező ellátási formák közül a lakásfenntartási támogatás és az adósságkezelési szolgáltatás is, akárcsak jövő szeptembertől az óvodáztatási támogatás.

Mindezt azért, mert "Magyarország senkit sem hagy az út szélén, az állam a továbbiakban is támogatja azokat, akik nem képesek munkavégzésre, vagy nem kapnak munkát (még a közfoglalkoztatás keretében sem)."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.