Emlékeznek még a Wieszt-ügyre? Most enyhítették a másod- és harmadrendű vádlott büntetését

POLITIKA
2014 november 24., 09:57
comments 49

Enyhítette a korrupciós vádak, önkormányzati üzlethelyiségek eladásával kapcsolatban többmilliós csúszópénzek átvétele miatt indult Wieszt-ügy másod- és harmadrendű vádlottjainak büntetését a Fővárosi Ítélőtábla hétfőn kihirdetett másodfokú, jogerős döntésében.

A korrupcióval vádolt Wieszt ítéletét viszont helybenhagyták, az MSZP volt XI. kerületi vagyongazdálkodási bizottsági elnökét így jogerősen ítélték

  • 4 év börtönre;
  • 2,2 millió forint vagyonelkobzásra;
  • félmillió forint pénzbírságra.

Wieszt két társa, a korrupciót intéző ügyvédek büntetését viszont enyhítették, őket 2-2 év letöltendő börtönre, továbbá 8 millió 200 ezer, illetve 5 millió forint vagyonelkobzásra ítélte a törvényszék. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.