Közepes stadionnyi pénzből újítják fel a Moszkva teret

Budapest
2014 november 24., 12:59
comments 188

5,3 milliárd forintba kerül majd a tervek szerint Moszkva / Széll Kálmán tér rekonstrukciója, tavasztól már lesznek forgalomkorlátozások – mondta Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a szerződés aláírásakor.

A 2015 tavaszán kezdődő munkálatok a terv szerint egy évig tartanak majd. Lesz mozgólépcső a Várfok utcába, sok új zöldterület, bickliutak minden irányba, a tér arculatát ma meghatározó bódékat pedig eldózerolják.

A tér felújítását elnyerő konzorcium a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt.-WIS Holding Zrt. Viszont mindkét vesztes fél (a Hídépítő és a Swietelsky-Strabag konzorcium) megtámadta az eljárást, ám a Közbeszerzési Döntőbíróság a múlt pénteken a folyamat jogszerűsége mellett döntött. A folyamat viszont így is hónapokat csúszott.

A tervek szerint valahogy így fog kinézni a tér a felújítás után:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.