Csak úgy beleszaladtak a Rolling Stones koncertbe Kósa Lajosék

ennyike
2014 november 25., 15:10
comments 366
photo_camera via rosszkifogás

Az elhíresült nemdubajozásról adott interjút Kósa Lajos a Hir24-nek. Állítása szerint még polgármester korában ígérte meg Halász János államtitkárral - aki akkor még alpolgármestere volt - a Debreceni Városi Televízió munkatársainak, hogy a magyar diaszopóráról forgatott sorozatuk egyik helyszínére ellátogatnak ők is. Mit ad isten, csak Új-Zéland maradt. Mivel mindenki saját pénzéből utazott, ezért senkinek semmi köze ehhez. Az újságírói kérdésre, hogy akkor Medgyessi Péter miniszterelnök magánútjait miért kifogásolta a Fidesz, bravúros választ adott:

"A mindenkori miniszterelnök utazása nemzetbiztonsági kockázat."

Szóval kiugrottak három napra a tévéstábbal, és a Rolling Stones koncertbe csak véletlenül szaladtak bele. Épp az volt, de lehetett volna AC/DC is. Vagy Edda. Nagyon fontos, hogy az út

nem került egy ló árába,

sőt, alig Kósa Lajos havi fizujának a kétharmadába. A magánúton Kósa Lajos repült kétszer húsz-huszonnégy órát, elment egy Rolling Stones koncertre és még kint élő magyarok néptáncbemutatóját is megtekintett. Pokoli programnak tűnik. Szerencsére nem került egy lónyiba. 

Halálosan bediaszpóráztak!

Az interjú legszórakoztatóbb, gyakran visszatérő eleme az államférfi sértődött megjegyzései a magyar bulvársajtóra. Kósa nem egy Rubovszky, de azért kellőképpen mulatságos. Kósa Lajos legjobb sértődései, zsörtölődései, kifakadásai:

  • "A bulvársajtó zöme sajnos már a rendszerváltás óta azon fáradozik, hogy megsemmisítse a mindenkori elitet."
  • "Egy társadalom minőségét alapjaiban határozza meg az elitjének minősége."
  • "Arról pedig végképp nem tudtam, hogy folyamatosan be kell számoljak a sajtónak, merre járok, miből, kivel, miért."
  • "Rendkívül tanulságos, a bulvárban hogyan lehet ügyet kovácsolni egy ilyen amúgy nemigen támadható útból."
  • "A tanulság az, hogy politikusként csak Alsójózsára lehet utazni. Ilyen a magyar közélet." 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.