Ha jól értem, a kormány 372 milliót fizet valakinek, hogy egy Skype-szerűséget telepítsen a számítógépeire

POLITIKA
2014 november 25., 10:27

A Nemzeti Távközlési Gerinchálózatra (NTG) csatlakozott állami intézmények 2015 márciusától a kimenő- és bejövő hangforgalmukat is a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. rendszerén keresztül bonyolíthatják, és így jelentős költségeket takaríthatnak meg, derült ki a NISZ és a világ legjobb nevű kormányszerve, a Kormányzati Eseménykezelő Központ keddi közös sajtótájékoztatóján.

A jelentős költségmegtakarítást 372 millió forintos beruházással érik el.

Ha jól értem, az állami intézmények munkatársai a jövőben az interneten telefonálhatnának egymásnak, amire nyilván nem létezik ingyenes, akár titkosítással védett szoftver.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.