Megrázó gyerekrajzok az erőszakról

bűnügy
2014 november 25., 11:23
comments 395

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének Anya-Gyermek Segítőotthona és Krízisközpontja által ellátott gyerekek rajzaiból nyílt kiállítás Nyíregyházán, a rendőrkapitányságon ma, a nők elleni erőszak megelőzésének világnapján. A gyerekek főleg családon belüli erőszakról rajzoltak. Verések, baltás ámokfutó, öngyilkosság is van köztük.

Szarkáné Kövi Márta, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója döbbenetesnek nevezte a rajzokat. Az igazgató szerint azért is tenni kell az erőszak ellen, mert a bántalmazott gyerekek felnőttként gyakran maguk is bántalmazóvá válnak. Gavallér Andrea, a Krízisközpont pszichológusa felfigyelt arra, hogy a tematikusan csoportosított rajzok közül többön megjelenik a rendőrség, mint az a szerv, ami baj esetén segíthet.

sokkoló gyerekrajz 1

sokkoló gyerekrajz 2

sokkoló gyerekrajz 3

sokkoló gyerekrajz 4

sokkoló gyerekrajz 5

sokkoló gyerekrajz 6

sokkoló gyerekrajz 7

sokkoló gyerekrajz 8

sokkoló gyerekrajz 9

sokkoló gyerekrajz 10

sokkoló gyerekrajz 11

sokkoló gyerekrajz 12

sokkoló gyerekrajz 13

A következő hetekben iskola- és óvópedagógus csoportok is látogathatják a sokkoló tárlatot – írja a police.hu.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.