Öt év után fogták el a teherautót megtámadó maszkos fegyvereseket

bűnügy
2014 november 25., 9:44
comments 20

Emberölési kísérlet, rablás és testi sértés miatt indult eljárás 2009. november 2-án ismeretlen tettesek ellen.

A gyanúsítottak aznap hajnali fél egy körül Vácrátót egyik utcájában egy bóját tettek ki az út közepére, amivel megállásra kényszerítettek egy arra járó teherautót, és amikor a sofőr kiszállt, a fekete maszkos támadók ütlegelni kezdték. Az áldozat barátja is kiszállt, hogy segítsen, erre őt is megverték, és lábon lőtték. A támadók végül késsel mindkettőjüket többször megszúrták, és a teherautóból több mint 1 millió forint készpénzt loptak el, mielőtt elmenekültek.

Mindkét sértett kórházba került, egyikük életveszéllyel. A dulakodás közben az egyik sértett letépte a maszkot az egyik támadójáról.

A rendőrség nem tudta azonosítani az elkövetőket, ezért az eljárást 2012 augusztusában felfüggesztették. De nemrég újabb információ merült fel, ezért az eljárást idén október 18-án folytatták. Kiderült, hogy a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható a 28 éves budakalászi B. György, akit a rablás napján a jobb kezén lévő vérző sérülés miatt egy budapesti kórházban elláttak. Eddig ismeretlen társát, a 33 éves zebegényi F. Józsefet is azonosították.

A két férfit november 17-én elfogták, most előzetesben vannak. (police.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt